Burlesqe & Vintage

Idag var jag och Simon på Burleskloppis och Vintagemässa, jag köpte en blommig klänning :) Sedan var vi och fikade på Garbos.
Åt en asgod ostmacka och Simpax åt en med lax, till det drack vi presskaffe!

Flickan från Havet

Detta är en bok jag skulle vilja tipsa om, "Flickan från Havet" av Carolina Gynning.
En bok man blir fast i på en gång, om prostitution, makt, och om önskan att vara någon annan.
Läs den :)

Society will fuck me this time, as usual!

Vaknade och mådde rätt bra, ja. Sen fick jag ett telefonsamtal som fick ångesten och hjärtklappningen att bubbla upp. Är rädd att mina planer skjuts åt sidan, att min framtid och mina drömmar blir krossade.
Snälla låt mig få ha någonting! Mitt tvång och min ångest har placerat mig i en situation, och jag hoppas så mycket att tvångesten kan hjälpa mig ur också. 
I eftermiddag kommer Jackson, vi ska promenera och dricka grönt te, samt dinera med min kära bror.
Jag är så tacksam över mina änglar på jorden.

This Is England!

Den underbara filmen This is England har fått en efterföljare, nämligen en serie i 4 delar!
Det första avsnittet sänds imorgon fredag klockan 22.15 på kanal 2 :D
 
Jag älskade verkligen filmen, alla skådesåpelare har så starka karaktärer och man måste ju bara älska lilla Shaun och hans härliga skratt!
I filmen är dom ju "snälla" skinheads från början, sedan kommer naziskinsen och lyckas dra med några in i sin skit. En väldigt gripande film, sorglig och rolig på samma gång.
 
Många förknippar ju skinheadstilen (rakad skalle, kängor, uppvikta jeans, skjorta och hängslen) med nazister.
I själva verket är det inte nazisternas stil, det är en stil som kommer ifrån arbetarrörelsen i england och som nazisterna sen snodde. En stil som är jävligt sexig på karlar om du frågar mig! :)
 
Så om ni ser någon med skinheadklädsel, döm inte denne utan att vara säker! It may be a non-nazi skin!
                    Stiliga Icke-Nazi skinnen Viktor!

Arbeit

Påväg till jobbet. Skön luft idag, höstluft som har eftersmak av nattens regn.

Hösten är kommen

Hösten är kommen
Så färggrann och mysig
Men ändå så grå och så kall
jag längtar tillbaka,
jag längtar fram
Frågar mig vad jag vill
som alltid
då tiden står still
men ändå går för fort
jag undrar vad jag vill
 
 
Det är nu jag behöver ett varmt
mjukt bo
 

Eco Now!

Vart inbjuden till ett trevligt event som äger rum lördagen den 6 Oktober, Eco Now på Münchenbryggeriet!
Detta är alltså en ekologisk mässa där det kommer att hållas föredrag om den ekologiska och miljömässigt hållbara livsstilen, plus att det kommer vara en massa utställare från olika organic-företag som kommer att visa upp sina produkter!
Jag hoppas på många härliga smakprov och trevliga produkter!
 
Se till att anmäla er till eventet på facebook här så kan ni ta del av en kod som ger er rabatt på entréavgiften! Hoppas vi ses där :)
 
 
 

Anhörigas engagemang

Satt och läste lite artiklar om psykisk ohälsa igår, och fann en väldigt bra där man betonade hur viktigt anhörigas engagemang är vid psykisk ohälsa. 
När man lider av OCD, eller en annan psykisk sjukdom för den delen, betyder anhörigas engagemang ganska mycket. Precis som det krävs när man lider av en fysisk sjukdom.
Det kan ibland vara väldigt frustrerande för ens anhöriga när man lider av en psykisk sjukdom, mina föräldrar och anhöriga har många gånger "flippat ur" på mig för att jag inte klarar av att göra vissa saker, ex. sitta på en stol där det har legat en väska som har legat på golvet. För att det för dom framstår som världens minsta problem, och de tycker att jag förstorar problem och händelser så otroligt mycket.
Det blir helt enkelt för mycket för dom ibland, och dom vet inte hur dom ska hantera mig.
Dom blir förstås alltid ångerfulla då dom har rytit till åt mig, det är ju inget jag själv väljer, jag skulle ju ge vad som helst för att kunna bete mig "normalt".
Därför är det väldigt viktigt att ens anhöriga läser på om sjukdomen, och det är också jättebra om dom följer med en på terapin/ till psykiatern för att få en mer korrekt bild av situationen och sjukdomen.
Mina föräldrar och min pojkvän har följt med mig till min psykolog, där han berättade för dom hur dom ska handskas med mig. Man ska tillexempel inte "bekräfta mig" eller "försäkra mig" då jag frågar om något.
Ex:
Jag: Mamma! Det är något blött på den här tröjan, tänk om det är gift?
Då ska mamma inte säga "Nej Agnes, det är nog bara vatten", nej, då ska hon låta mig tänka efter själv.
Detta är något dom har svårt för, dom vill ju bara hjälpa mig och det känns elakt att inte förklara för mig att en sak inte är farlig, säger dom. Men även om de menar väl då de bekräftar och försäkrar mig så blir det värre för mig i längden.
Det är svårt för anhöriga att veta hur dom ska handskas med exempelvis OCD, det finns ju inte vidare mycket information om det i samhället?
Jag har hittat en jättebra sida, Hjärnkoll, där det finns mycket bra information om psykisk hälsa och ohälsa i alla dess former. Jag var just inne där och beställde hem gratis informationsmaterial, som jag tänkte lägga ut på mina arbetsplatser och kanske i tunnelbanan. Det tycker jag ni också ska göra! Klicka här för att beställa hem gratis material, och sprid ut det lite överallt!
 
Puss och kram mina vänner <3
 

LOVEKO

Tyvärr tappade jag min nybeställda ekologiska mascara ute på krogen i fredags. Det suger!
Jag var därför tvungen att beställa hem en ny från http://www.loveko.se/
Till min glädje såg jag att LOVEKO fått in en matlåda i rostfritt stål i sitt sortiment!
Som jag har letat efter detta!
Matlådor i plast ska man helst undvika att använda då plasten kan släppa ifrån sig skadliga substanser, såsom ftalater. Så denna matlåda tycker jag att ni alla ska ta och införskaffa!
 Och om ni nu inte har råd/lust att införskaffa en bra matlåda, låt iallafall bli att VÄRMA UPP maten i eran plastmatlåda, lägg över maten på en tallrik istället!
 
Förutom matlådan och mascaran beställde jag ett nagellack som ska vara fritt från gifter och petrokemiska substanser! Recension om produkterna kommer då paketet har anlänt ;)

KOMVUX STOCKHOLM

Ringde nyss till komvux Stockholm för att fråga huruvida jag har blivit antagen till tyskakursen jag sökte eller ej.
Stod i kö i en jävla halvtimme! SEN PIPER MOBILEN OCH DET STÅR SAMTAL MISSLYCKADES!!!!!
 
Detta gör mig extremt förbannad! Det går fan inte att få tag på komvux överhuvudtaget. Ibland då man ringer säger dom "våran kö är tyvärr full, var vänlig ring tillbaka senare". Hur faaaan kan en telefonkö vara full?
Hur kan dom vara så inkompetenta?
Jag vill faktiskt veta om jag har blivit antagen så att jag kan börja planera lite. Jag hatar att vara ovetande, jag vill veta vad som komma skall. I dont want no surprises. Inga negativa iallafall!!!!!!
 
 Bajsblöja i ansiktet på komvux telefonsystem!

Tårtan

I söndags
fyllde min bror år.
Vi åt en jättegod middag bestående av rostbiffstek samt potatisgratäng och grönpepparsås.
Till detta unnade jag mig ett glas onyttig Fanta.
Sedan åt vi... PRINSESSTÅRTA! Jag älskar prinsesstårta, det är så sött och framförallt fluffigt! Ungefär som att äta moln, tror jag. Fast mer smakrikt.
 
Jag har ätit E i helgen, choklad med E-ämnen... Fanta.. Fy på mig. Nej, resten av veckan måste bli E-fri. E-FREE, man!
 

Hur orkar vissa vara så arga?

Nu sitter jag på arbetet. Jag arbetar som receptionist inom vården, ett arbete som innebär att man får ta en jävla massa skit hela tiden!
Det är ju vi som är receptionister som är "ansiktet utåt" om man säger så. Då man säger åt patienterna att dom minsann får gå och klaga till doktorn om dom är missnöjda, fnyser dom till och skakar på huvudet, för doktorn vågar man ju inte tjafsa med!
Många patienter älskar att bråka och tjafsa, de kan bli asförbannade för dom minsta av saker.
Alldeles nyss kom det en jäkligt förbannad tant och skällde ut min kollega för att hon hade räknat lite fel i högkostnadskortet. Ett misstag som LÄTT rättas till, men minsann, då måste hon stå där och skrika och skälla ut den stackars nya tjejen!
De har väl så mycket aggressioner inom sig, så någon måste det ju gå ut över, och de ensamma människorna låter det gå ut över oss.
 

Appetite for destruction

Me + Jack + Booze =  Party
 
Fredagen var trevlig, vi var på harrys och drack vin och dansade! Det var sleaze där som slängde med håret och skrek "WEEERE  NOT GONNA TAKE IT, ANYMORE".
 
Vi festade hela natten, och var helt slut igår. Påväg hem köpte jag en hamburgermeny, det var jävust gott.
 

"SMOKE WEED EveRY Day"

Min nya spelasönderlåt, SMOKE WEED EVERY DAY - SNOOP DOGg
 
Jag blir jävust pepp av denna låt, även om ganja inte är något för mig! Jag föredrar vin.

Ikväll är det tänkt att det blir parteyy, med goda vänner :) Detta ser jag fram emot, just nu städar jag runt i rummet till snoop dogg och hamstrarna sitter och äter kikärter och tonfisk!
Veckan har gått fort som vanligt. Under veckorna längtar jag alltid till helgen tills den stund jag och Jacka sitter och korkar upp.. Fuck, I LOVE BOOZE....

Förrgårdagens bravader

I förrgår var jag som jag skrev hos Ms. Jackson.
Jackson bjöd på en superb måltid, en grön rätt med bulgur, saffran och granatäpple bland annat. Extremt göttans! Förutom att äta, promenerade vi längs vackra nacka strand och fick syn på en jättefin svanfamilj som gjorde oss alldeles ömma i hjärtat.
Jag råkade förstöra våran romantiska stund med att i sleazestämma säga "This is fukkin mighty, man".
 
Sedan gick vi hem och drack te och narrade Sleaze ännu mer, vi planerar att giva ut en bok om sleazarens bravader, hur sleazare beter sig i vissa situationer och vad man bör veta innan man funderar på att dejta en sleaze.
 

Jackson och Jag

Idag efter jobbet ska jag hem till Jackson. Vi har typ inte setts på mer än en vecka, så vi har väldigt mycket att prata om!
Jag älskar att vara med Jackson.
Då vi umgås brukar vi göra följande:
 
ღ    Prata om sleaze
ღ    Prata om dase
ღ    Dricka te
ღ    Stöta
ღ    Äta
ღ    Dricka te
ღ    Äta
ღ    Dricka te
ღ    Planera
ღ    Dricka alkoholhaltiga drycker
ღ    Snacka skit om samhället
ღ    Visa sketan
ღ    Dampa
ღ    Drömma om framtiden
ღ    Fjärta
 
Jag och Jackson tog för ett tag sedan vår vänskap till en ny nivå, då vi introducerade fjärtandet i vår relation. Detta är något vi båda finner mycket befriande.

Kaffe med vitt!

Ni har säkert sett att det på många kaffemaskiner står "Kaffe med vitt" istället för "kaffe med mjölk".
Ni kanske har funderat på vad detta "vitt" är?
Vanligen är "vitt" ett pulver som innehåller billigt transfett, samt BLEK OCH FETTLÖSNINGSMEDEL som även återfinns i tvättmedel!
Så, om nu din arbetsplats bara erbjuder "kaffe med vitt" i automaten, kanske du kan ta med dig egen mjölk att ha i istället? För vill vi verkligen ha kemiskt blekmedel i vår uppiggande varma dryck?
Well, I CAN TELL YOU THAT I DO NOT WANT THAT!.

SKK-Träff

Idag var Peach och jag i Kungsträdgården där Kennelklubben höll träff för hundar. Vi träffade en massa mjuka pälsansikten där och åååhh vad sugen jag är på att skaffa en vovve! Jag har velat ha en hund sedan jag var kanske 7 år gammal, jag tjatade och tjatade men jag fick aldrig någon. Mamma lovade att jag skulle få en hund då vi flyttade till Stockholm, men det fick jag inte. Och inte har min längtan minskat med åren, nej, snarare har den vuxigt sig ännu större! Jag skulle älska att ha en fyrbent vän att vara ute och promenera med, leka med, och kela med. Men just nu tillåter inte min livssituation det. Helt enkelt för att jag inte vet hur livet ser ut om ett år. Jag måste först figurera ut vad jag vill med mitt liv, sen ska jag fanimig köpa en vovv!


Här ser ni den busiga lilla Yorkshireterriern Fia som jag brukar passa ibland :)
 
 
 
 
 
 
 

MMH - Min Mjuka Hamster

Min mjuka hamster, rund och fin
På mina läppar skapar han ett litet flin :)

Cocktaileffekten

I Sverige är det nog många som tror att allt vi konsumerar och som säljs i butiker är reglerat in i minsta detalj.
Detta är tyvärr inte fallet!
I vår vardag utsätts vi hela tiden för olika sorters ämnen och gifter. Från golvet, från plastsakerna, från elektronikvaror, genom maten, genom kvitton, ja, genom nästan ALLT!
 Även om ämnena i våra produkter är undersökta var och ett, och inte påvisat några skadliga/hormonstörande effekter, är det ingen som riktigt vet vad som händer när vi får i oss dom här ämnena samtidigt.
 
Ämnen som var för sig är helt ofarligt kan tillsammans med ett eller två andra ämnen bilda nya skadliga kemiska komplex som påverkar påverkar oss på okända vis. Det är detta som kallas för COCKTAILEFFEKTEN!
En mycket obehaglig effekt alltså.
 
Hur ska man då göra för att undvika så mycket kemikalier och giftcocktails som möjligt?
Du behöver inte göra allting över en natt, men du kan alltid börja med något!
Varför inte...
 
 † Gå igenom ditt badrumsskåp och dina skönhets/hygienprodukter! Släng allt som innehåller en massa
Jag gjorde detta hemma hos mina föräldrar i veckan och resultatet blev 2 fulla kassar som slängdes!
Hur vet du då vad som är värt att spara och inte? Googla på varenda ingrediens du hittar på flaskan ;) Så ska du se att det inte är många saker du kommer vilja ha kvar!
 
  Börja köpa ekologiska varor! Visst är det lite dyrare, men är det inte värt att betala lite mer för att undkomma gifter? Jag ser det som en investering i livet.
 
Läs, läs och åter LÄS på förpackningarna på de varor du köper!  Undvik mat med ämnen du inte förstår vad de betyder, och om du har en smartphone med internet kan du alltid googlaDu kommer bli förvånad över vad dom stoppar i produkterna! En gång råkade vi köpa ett paket frysta pommes till hushållet, SOM INNEHÖLL KONSERVERINGSMEDEL? Sen när behöver fryst potatis E?
 
Städa!Detta är tyvärr något som jag själv är otroligt dålig på, men jag ska bättra mig! Dammsuga, dammvippa av alla prylar, våttorka! I dammet samlas en massa partiklar!
 
Tvätta alltid nyinköpta kläder innan användning!För att få bort tillverklingskemikalier och annat!
 
Släng alla plastsaker och köp produkter i rostfritt stål istället!Iallafall köksprodukter, plast innehåller ftalater som påverkar hormonerna och misstänks orsaka cancer. Dessutom är det mycket snyggare och mer hållbart med stål!

Ångestparaden

Imorgon är det Ångestparaden. Det är ett event i Stockholm som pågår från klockan 12 på dagen och nästan fram till midnatt. Här kan ni läsa om eventet:
 
Ångestparaden är en marsch man går för att man vill öppna folks ögon för den psykiska ohälsan. Psykisk ohälsa är ett oerhört stort problem i samhället, men det är ett problem som är tabu.
Att man är psykisk sjuk är något de flesta i allra största mån vill dölja, de flesta skäms otroligt mycket och är rädda för att bli nerklankade på utav samhället, vilket man tyvärr också ofta blir som psykiskt sjuk, man blir utanför helt enkelt.
Denna utanförskap beror ju såklart på okunskap från människor, vilket beror på ett bristande samhällssystem där man inte accepterar psykisk ohälsa!
Jag lyssnade på ett avsnitt på P4 Dokumentär, "De sa att de var rädda för mig", där en kvinna med Borderline berättar om sitt liv och hur hon blev utfryst ur sitt lag och inte var välkommen längre, för att hon var psykisk sjuk.
Hon hade aldrig visat tecken på aggressivitet eller varit våldsam på något sätt, ändå var de i laget rädda för henne.
 
Detta är en hemsk missuppfattning, att man skulle vara farlig bara för att man är psykiskt sjuk?
Ingen är väl rädd för en person som har cancer eller diabetes?
 
Avsnittet om henne kan ni höra här: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3103&artikel=4723902
 
Hoppas ni står upp för de svaga!
 
 

Allergie

Igår drabbades jag utav en dammattack. Ja, ni läste rätt, dammattack och inte dampattack. För dampattacker får jag hela tiden.
 
Jag ska ju flytta hem nu ett tag, och igår började jag gå igenom mitt gamla rum som har blivit som ett litet lager sedan jag flyttade! Sen fick jag svårt att andas. Jag är extremt känslig mot damm, det är äckligt och jobbigt med damm.
Jag blir på så otroligt dåligt humör då jag är täppt i näsan, jag blir förbannad! Jag var snäsig igår utan att de som tilltalade mig förtjänade det. Inte en fin egenskap.

Summan

http://www.summerglamourmodell.se/
 
Är med och tävlar om lite färgade linser.
Summer är en rolig tjej som skriver precis vad hon tycker och tänker, och hon vågar stå för sin sexualitet, vilket inte riktigt är accepterat i dagens samhälle!

Plastic Fantastic?

Ftalater är ett samlingsnamn på föreningar som antingen är estrar eller salter av ftalsyra.
 
Ftalater är vanliga som mjukgörare i plast, de tillsätts för att materialet ska bli mer lätthanterligt och formbart.
 
De har påträffats i människan, och tros orsaka hormonförändringar och cancer.
 
Därför ska man försöka undvika plast så mycket som möjligt, se till att byta ut dina köksredskap i plast mot produkter i exempelvis rostfritt stål. Dessutom mycket snyggare om ni frågar mig!
 
Och se upp med vad ni ger till barnen, många leksaker är gjorda i plast, kontrollera  vad ni köper och ställ krav på leverantörerna!
 
Jag förstår inte varför alla matlådor måste vara i plast?
Jag och pappa var på IKEA igår och då frågade vi efter matlådor i metall, men det fanns inte.
Plast är inte bra att värma upp! Jag ska maila till IKEA idag och ifrågasätta.
 
 

I am so sorry

Var det mitt inre eller var det djävulen?
Du betyder så mycket för mig, jag vill aldrig förlora dig.
 
Jag kommer alltid älska dig, ska du veta.
RSS 2.0